Online Waterproeverij

Op zoek naar de meest bijzondere online proeverij?
Boek dan nu de waterproeverij!

Verbaas uzelf en alle genodigden over de enorme verschillen in smaak die er tussen mineraalwaters bestaan. Laat collega’s en vrienden genieten van deze online proeverij onder leiding van Nederlands enige watersommelier Marielle Thiadens.  Al 15 jaar neemt ze groepen denkbeeldig mee op reis langs de meest bijzondere en smaakvolle bronnen die deze planeet rijk is.

Smaak

Water hééft smaak! Misschien niet zo uitbundig als bijvoorbeeld wijn maar wie water echt leert proeven, kan van een glas water net zo veel genieten als van een glas wijn. En ook niet onbelangrijk : water kun je onbeperkt blijven drinken!

De echt grote smaakverschillen ontdekken we bij de vele verschillende soorten mineraalwater, rechtstreeks vanuit de bron gebotteld. Hoe dit kan? Simpel: hoe mineraalrijker de bodem waardoor het water haar tocht naar de bron heeft afgelegd, hoe groter de kans dat het water voor een onmiskenbare smaakbeleving zal zorgen. En terwijl de hoeveelheid mineralen de smaak al dan niet vergroten, zorgen de verschillende soorten mineralen ook nog eens voor een variërend smaakpalet. Niet voor niets dat er meer dan 3500 verschillende soorten mineraalwater op de wereld verkrijgbaar zijn. Er is naast het proeven ook heel veel over het water zelf te vertellen. Ook dat doen wij dan ook graag via onze virtuele waterproeverij.

Water is gezond!

Voldoende gehydrateerd blijven en voldoende water drinken heeft voordelen voor de gezondheid. Hydratatie kan helpen bij het soepel houden van uw gewrichten, het beschermen van gevoelige weefsels in uw lichaam, het wegspoelen van afvalstoffen en het gezond houden van uw immuunsysteem en zelfs uw huid.

Proef, ervaar en leer

Tijdens de online waterproeverij ervaart u de unieke smaak van een aantal mineraalwaters afkomstige uit bijzondere bronnen. Licht gemineraliseerde waters vergelijkbaar met ons kraanwater kennen we wel, maar ook proeft u de zwaar gemineraliseerde waters met een groot karakter en typische smaak. U gaat het allemaal ervaren, van het ‘heilwater’ uit Duitsland tot aan het favoriete water van Madonna. Eenmaal ingeschonken, zie je geen enkel verschil, maar de verschillen in smaak zullen u zeker verrassen! En toch is er naast het proeven ook heel erg veel over water te vertellen.

Hoe ontstaat mineraalwater nou precies?
Wat bepaalt die karakteristieke smaak?
Wat betekenen al die termen op het etiket van de fles?
Hoe belangrijk is water voor ons als mens?
Waarom zijn vele merken in jouw land niet verkrijgbaar?
Wat is het verschil tussen bron- en mineraalwater?
Wat is het verschil tussen kraanwater en flessenwater?
Wat wordt er bedoeld met termen als TDS, pH waarde,
rijpheid, carbonatie, heilwater, alkalisch, artesisch, afdronk, mondgevoel enz.?

Er is zelfs tijd voor een echte water-quiz waar we uw kennis over waters testen!

Hoe werkt het?

Alle deelnemers ontvangen enkele dagen voorafgaand aan de virtuele waterproeverij 5 verschillende waters die onze watersommelier heeft uitgekozen. Deze waters sturen we in een pakket rechtstreeks naar de deelnemers. Bij de verzending zit een persoonlijke brief van de watersommelier met de nodige informatie, benodigdheden, datum en tijdstip van de geboekte waterproeverij. Het is uiteraard mogelijk om in overleg het pakket uit te breiden of om de waters op een andere manier te verzenden. Per mail ontvangt men uiterlijk twee dagen voor aanvang de link (TEAMS of ZOOM) voor deelname.

En dan treffen we elkaar virtueel tijdens de online proeverij!

Tijdsduur:
60-75 minuten

Kosten:
Tot en met 15 personen: € 475,-
Iedere extra deelnemer: € 27,50

Inclusief 5 verschillende waters en onze watersommelier.
Exclusief verzendkosten en btw.